Nordjyllands mest eksklusive restauranter
ELDORADO FOR MADELSKERE: Hvor kan du spise godt og flot, når du er i Nordjylland? Få den ultimative liste over, hvor du bør sætte dig til bords og nyde et godt måltid mad, når du besøger Nordjylland.
For mange handler en god ferie naturligvis også om god mad. Og Nordjylland er så absolut et godt feriemål – også når det handler om god mad og drikke. I Nordjylland kan du få madoplevelser i særklasse med fantastisk tilberedning og anvendelse af lækre, lokale råvarer.
- Nordjylland er en region, der har adgang til en helt unik kombination af råvarer, som man har lige ved hånden: køkkenhaver, mejeriprodukter, lokalproduceret kød og fjerkræ og alt godt fra havet. Alle disse gode og lokale råvarer kombineret med mange besøgende turister fra ind- og udland gør, at den nordjyske region er i stand til at tilbyde mange toprestauranter, som er særdeles erfarne og knivskarpe til at holde sig på topniveau, forklarer madanmelder og journalist i Det Nordjyske Mediehus, Jakob Kanne Bjerregaard.
Er det en eksklusiv middag, der står højt på ønskelisten, har du altså mange spændende valgmuligheder i det nordjyske. For bare at nævne nogle, er en klar anbefaling at se nærmere på disse fantastiske muligheder. Mange af dem ligger i ”Den lille storby” Aalborg, men flere er også placeret i henholdsvis Skagen og Frederikshavn.
Foto:Mortens Kro
Mortens Kro
Gourmetrestauranten Mortens Kro, som ligger i hjertet af den gamle og romantiske bydel i Aalborg, har netop haft 25-års jubilæum. Morten ”Kok” startede restauranten i kølvandet af, at han vandt titlen som årets kok i 1996, og siden da har konceptet udviklet sig enormt. Mortens Kro har været en absolut ”first mover” med sit unikke restaurantkoncept med lækker loungestemning og DJ-musik, og i årenes løb har restauranten modtaget en lang række anerkendelser og priser.
Læs mere her: Mortens Kro
Foto:VesterØL
VesterØL Experience
VesterØL Experience er en spændende og anderledes gourmetrestaurant, der ligger på ferieøen Læsø i Kattegat. Restauranten er en del af det enormt hyggelige og autentiske badehotel Strandgaarden.
Menuen på VesterØL Experience består af ikke mindre end 9-11 retter, den bliver løbende udskiftet og så eksperimenteres der hele tiden med nye retter. Køkkenet er dogmefrit, og alt bliver lavet efter kokkens humør – og hvilke råvarer som årstiden lige byder på.
Læs mere her: VesterØL
Foto:Restaurant FUSION
Fusion
Hos Restaurant Fusion sidder du på første parket og med en fantastisk udsigt ud over havnefronten i Aalborg og til Limfjorden. Restaurantens ambition er hele tiden at søge efter ny inspiration til fornyelse og udvikling af menuen. Her er anvendelse af de bedste og friskeste råvarer – primært danske og asiatiske – samt tilberedning i særklasse med til at give gæsterne en unik oplevelse både visuelt og smagsmæssigt. Kort og godt en eksklusiv madoplevelse.
Læs mere her: Fusion
Foto:Rasmus Palsgård
Alimentum
Alimentum ligger i ”Musikhuskvarteret” i Aalborg og er en restaurant, som fokuserer på grøntsager, havet og udnyttelse af lokale madvarer. Restauranten har en bæredygtig profil, men er samtidig optaget af at skabe en afslappet stemning for gæsterne. Alimentum har desuden opnået flere anerkendelser i en række internationale spiseguider.
Læs mere her: Alimentum
Foto:Restaurant Textur
Textur
Restaurant Textur ligger i det nye og ”cool” kvarter på Østre Havn, cirka ti minutters gåtur fra Aalborg centrum. Ambitionen hos Textur er altid at skabe en bæredygtig, sæsonbetonet og innovativ menu med fokus på lokale råvarer, og der arbejdes tæt sammen med de lokale leverandører for at finde ud af, hvad som er det bedste, de har at byde på til enhver tid. Konceptet er enkelt: Menuen udskiftes hver 4. uge, og så kan man vælge 3, 4 eller 5 retter med tilhørende vin- eller saftmenu – til priser, hvor alle kan være med.
Læs mere her: Textur
Foto:Ruths Hotel
Okê på Ruths Hotel
Restauranten Okê ligger på det historiske Ruths Hotel i Gammel Skagen – og her venter en gastronomisk oplevelse i særklasse.
Nysgerrighed og lyst til at udforske er to centrale elementer for kokkene på Okê, og et besøg i restauranten foregår i velforberedt og tilrettelagt orden. Kvalitet og lækkerhedsfaktor gennemsyrer hele oplevelsen, både med henblik på madoplevelsen, interiør og den særlige atmosfære. Og supplerer man med et hotelophold på første klasse, er rammerne virkelig sat for en ekstraordinær oplevelse.
Læs mere her: Ruths Hotel i Skagen
Foto:Mette Johnsen
Brøndums hotel
Ønsker man mad med et historisk vingesus, bør turen gå til Brøndums Hotel i Skagen. Kunstnermiljøet i Skagen beskrev maden på Brøndums Hotel som ekstravagant, og siden da er det ikke gået nedover.
Med respekt for historien, er det det klassiske køkken, som er i højsædet på Brøndums Hotel. Flere af retterne på menukortet tager stadig udgangspunkt i Madam Brøndums kogekunst, og så findes der nok ikke en restaurant i hele regionen (og landet, for den sags skyld), som byder på en så stor andel af tranchering, flambering og filetering ved gæsternes bord.
Læs mere her: Brøndums hotel
Essens
På restaurant Essens i Frederikshavn er følgende tre kerneelementer i fokus: jordnær, smag og hygge.
Restauranten har sin egen økologiske mark, der forsyner restauranten med smagfulde og gode grøntsager – ikke bare om sommeren. Ambitionen er – på sigt – at blive 100 procent selvforsynende. Restauranten er fuld af overraskende oplevelser, for kokkene sammensætter nemlig dagens menu ud fra det allerbedste, som naturen har at byde på netop den dag, du vælger at spise der.
I 2019 modtog restauranten desuden den prestigefyldte pris som årets fiske- og skaldyrsrestaurant i Nordjylland, en pris som uddeles af Den Danske Spiseguide.
Læs mere her: Essens
Foto:Restaurant Bühlmann
Restaurant Bühlmann
Frister det med herregårdsstemning nær Aalborg centrum? Restaurant Bühlmann er en prisbelønnet restaurant, som serverer a la carte i smukke omgivelser og med udsigt til den store ”herregårdspark”. Parken er ikke bare et fantastisk syn, den er desuden leveringsdygtig i en lang række råvarer, som benyttes i menuerne.
På Bühlmann håndplukkes årstidens allerbedste råvarer, der er med til at skabe en unik gastronomisk sanseoplevelse, og de schweiziske rødder og herregårdens historie er vigtige elementer, når kokkene kreerer i køkkenet.
Læs mere her: Restaurant Bühlmann