Mere bæredygtig overnatning i Nordjylland
Du behøver ikke at betale ekstra for bæredygtighed. Træf et godt valg og bo grønt – så slapper du bedre af!
Mange nordjyske hoteller og overnatningssteder har opnået en eller flere certificeringer og kan dermed dokumentere, at de ønsker at gøre en forskel inden for bæredygtighed.
Green Key er turismens internationale miljømærke, som gives til turistvirksomheder, som gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.
Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, som kontrollerer og certificerer miljømærkede produkter og services.
Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder, som viser hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Det Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver; guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%).
Comwell Hvide Hus Aalborg
Vil du bo på et hotel, der for tredje år i træk i 2021 har fået prisen for ”Danmarks mest bæredygtige hotelkæde” og desuden har modtaget Det Økologiske Spisemærke i bronze – så er Comwell Hvide Hus Aalborg et godt valg. Nyd de økologiske råvarer i form af fisk og skaldyr fanget i det lokale farvand, hjemmebagt brød til morgenmad og mad lavet fra bunden. Op til 60% af ingredienserne er økologiske og leveres så vidt muligt af lokale leverandører.
Kompas Hotel Aalborg
Aalborgs eneste non-profit hotel, hvor alt overskud går direkte til velfærd for søfolk og andre gode formål. I Seaman Aalborg er en af aktiviteterne at fragte søfolk fra havnen og ind til hotellet og byen, hvilket foregår i deres nye hybridbiler. Kompas Hotel Aalborg er Green Key-certificeret og opfylder dermed en lang række miljøkriterier. For eksempel bestræber de sig på at bruge lokale råvarer; specielt i baren, hvor det er vigtigt at fortælle den gode historie om eksempelvis gin og øl.
Scandic Aalborg City og Scandic Aalborg Øst
Danmarks eneste svanemærkede hotelkæde stræber både på Scandic Aalborg City & Scandic Aalborg Øst efter at give gæsterne en bæredygtig overnatning. Der benyttes 30-60% økologiske råvarer, og dermed har hotellet Det Økologiske Spisemærke i bronze. Gæster, der ønsker veganske, glutenfri og laktosefri alternativer, kan roligt se frem til en god start på dagen i hotellets morgenmadsbuffet, og med et øget fokus på lokale råvarer kan der i restauranten nydes frisk fisk eller en god Angus bøf, begge fra danske producenter. Scandic kæden har UTZ-certificering og er dermed understøttet af det største internationale bæredygtighedsprogram for kaffe. Fremsynede miljøhensyn, ingen giftige kemikalier, mens kaffefarmerne samtidig sikres bedre økonomiske og sociale vilkår. Som en del af svanemærket er der et tæt samarbejde med TooGoodToGo i kampen om bekæmpelse af madspild.
Quality Hotel The Reef
The Reef stræber efter at give gæsterne en bæredygtig overnatning. Der benyttes 30-60% økologiske råvarer, og dermed har hotellet Det Økologiske Spisemærke i bronze. Gæster, der ønsker veganske, glutenfri og laktosefri alternativer, kan roligt se frem til en god start på dagen i hotellets morgenmadsbuffet. Hotellet er svanemærket, og dermed er der også et tæt samarbejde med TooGoodToGo i kampen om bekæmpelse af madspild.
Aalborg Airport Hotel
Aalborg Airport Hotel er Green Key certificeret med faciliteter, der lever op til høje miljøstandarder. Hotellet har Det Økologiske Spisemærke i bronze og henter desuden sine produkter fra lokale og danske leverandører som Aalborg Mejeri, Aalborg Chokoladen og Himmerland, der har stor respekt for dyrevelfærd. Det grønne samarbejde med TooGoodToGo understøtter Aalborg Airport Hotels mål om at bekæmpe madspild. Det er hotellets politik at fokusere på bæredygtige indkøb af langsigtede og ressourcebesparende produkter og interiør, der er både certificerede og miljøgodkendte.
Rold StorKro
Rold Storkro har siden 1998 været Green Key-certificeret, og har således gennem mange år efterlevet kravene til beskyttelse af miljøet. Kildevandet, der serveres, hentes i en dybde af 91 meter og kommer året rundt op med en temperatur på ca. 7 grader. Rold Storkro har et samarbejde med Unicef, hvor du som gæst kan være med til at gøre en forskel ved at købe en liter vand i en af restauranterne og dermed støtte med 1000 liter rent vand til børn fra hele verden.
Zleep Hotel Aalborg
Zleep Hotel Aalborg har Det Økologiske Spisemærke i bronze, hvilket betyder, at de bruger 30-60% økologiske ingredienser i deres morgenbuffet. Zleep hotel har taget en aktiv beslutning om at fjerne plastflasker og har selv designet en vandflaske, der er fremstillet af 100% biobaserede materialer, som du kan medbringe under dine besøg. Flasken er lavet af sukkerrør og låget af bambus og genbrugstræ. Du vil også opleve, at mange af morgenmadsprodukterne, herunder flødeost, smør og Nutella, serveres i portionsstørrelser for at reducere madspild.
Radisson Blu Limfjord Hotel Aalborg
I 1989 var Radisson en del af den første hotelkoncern i verden, der vedtog en miljøpolitik. I 2017 har Radisson forpligtet sig på hotelbranchens, Sustainable Hospitality Alliance, 2030-mål; en opfordring til handling og en konsensus omkring en bæredygtig industri og et fælles fokus på klimaændringer, vandforvaltning, menneskerettigheder og ungdomsbeskæftigelse. Radisson Blu Limfjord Hotel Aalborg er desuden certificeret med Green Key.
Pier 5 Hotel Aalborg
Pier 5 Hotel er certificeret af Green Key. Der er fokus på at minimere madspild, organisk affald og restprodukter. Det prioriteres, at råvarer bliver købt økologisk og lokalt. Samarbejdspartnere bliver nøje udvalgt for at stemme overens med Pier 5’s værdier. For at nedbringe den samlede CO2-udledning bliver der konstant fokuseret på holdbare og bæredygtige løsninger, når det kommer til energi- og vandforbrug.
Hotel Scheelsminde
Scheelsminde er certificeret af Green Key. Ligesom Pier 5 Hotel er Scheelsminde en del af “Familien Bühlmann”, og de har et tilsvarende fokus på at minimere madspild, organisk affald og restprodukter. Det prioriteres, at råvarer bliver købt økologisk og lokalt. Samarbejdspartnere bliver nøje udvalgt for at stemme overens med Scheelsmindes værdier. For at nedbringe den samlede CO2-udledning bliver der konstant fokuseret på holdbare og bæredygtige løsninger, når det kommer til energi- og vandforbrug.
Comwell Rebild Bakker
Comwell Rebild er ligesom Hotel Hvide Hus en del af hotelkæden Comwell. Hotellet er certificeret af Green Key og har modtaget Det Økologiske Spisemærke i bronze. Nyd de økologiske råvarer i form af fisk og skaldyr, hjemmebagt brød og i det hele taget mad lavet fra bunden. 30-60% af ingredienserne er økologiske og fra lokale leverandører. Ambassadører fra hvert køkken har, i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, gennemført en Comwell Food Coordinator-uddannelse for at lære at udnytte råvarerne maksimalt og derved reducere madspild.
Hotel Viking Spa & Wellness
Mange års målrettet miljøindsats har resulteret i, at Hotel Viking er blevet en del af Green Key. Der har blandt andet været fokus på en omfattende forbedring af hotellets affaldssortering, ligesom der er blevet arbejdet med en nedbringelse af CO2-aftrykket. I forlængelse af dette har Viking en målsætning om at blive mere selvforsynende med energi ved at anlægge solceller på hotellets store tagareal. Økologi er ligeledes et fokuspunkt, og i samarbejde med deres leverandører arbejder hotellet på at nå op på Det Økologiske Spisemærke i bronze.
Skagen Strand Hotel og Feriecenter
Skagen Strand er et Green Key-certificeret hotel og feriecenter, hvor der tænkes på miljøet, uden at det går ud over komforten og de gode oplevelser. Der er lavet gennemgribende tiltag for at spare på varme og energi, affaldet sorteres, og brugen af kemikalier reduceres til et minimum, idet der kun benyttes miljømærkede rengøringsmidler. På parkeringspladsen er der opstillet ladestandere til el-biler, og indenfor i restauranten er der et stadigt større fokus på de økologiske råvarer.
Color Hotel Skagen
Som et af de første certificerede hoteller i det nordjyske følger Color Hotel Skagen til enhver tid Green Key’s kriterier. Det tilstræbes at belaste miljøet mindst muligt, mens man samtidig løbende indhenter ny viden og iværksætter nye initiativer, som kan reducere den negative miljøpåvirkning mest muligt. Både medarbejdere og gæster inddrages således i, hvordan man sparer på vand og energi, minimerer spild og i fællesskab passer på miljøet.